Vragen en antwoorden

Uiteraard kun je ook altijd direct contact met me opnemen
om je vraag te stellen.

u

Help, ik ben mijn PS. food & lifestyle producten vergeten! Wat moet ik doen?

Het is verstandig ervoor te zorgen dat je altijd een doosje repen (zonder vlag) in je auto hebt liggen voor noodgevallen. Als je toch een keer je product vergeten bent dan is dat voor één keer niet zo erg, probeer voldoende water te drinken en eet indien mogelijk wat toegestane groenten met vis of mager vlees. Ben je voor meerdere eetmomenten je producten vergeten, haal dan bij de supermarkt een bak magere kwark/platte kaas naturel en neem ongeveer 150g per eetmoment om de schade zoveel mogelijk te beperken. Als je in de gelegenheid bent is het ook mogelijk om vis of mager vlees te nemen.

u

Mag ik na het avondeten meteen mijn dessert nemen?

Nee, dit mag niet. Voor een optimale verbranding en een constante aanvoer van eiwitten om de spieren te beschermen, moet tussen ieder eetmoment 2 tot 2,5 uur zitten. Als je bijvoorbeeld om 18.00 uur je avondeten neemt, kun je rond 20.30 uur nog een PS. food & lifestyle dessert nemen.

u

Kan ik in de eerste fases van het dieet kaas gebruiken?

Kaas is in de eerste fasen van het PS. food & lifestyle programma niet toegestaan. Dit komt omdat kaas erg vet is. Ook magere kaas zoals 20+ of 30+ kaas bevat nog relatief veel vet. Magere smeerkaas (20+) en cottage cheese zijn al wel in fase 1 toegestaan.

u

Waarom mogen er geen wortelen gegeten worden?

Gekookte wortelen hebben een hoge glycemische index. Dit betekent dat de koolhydraten (suikers) in de wortelen snel in de darmen worden verteerd en hierdoor ook snel in het bloed worden opgenomen waardoor de bloedglucosespiegel te snel stijgt. Het lichaam kan hierdoor uit ketose raken.

u

Waarom mag ik in de eerste fase geen fruit eten?

Ondanks dat fruit erg gezond is, is het toch niet toegestaan in de eerste fase van het PS. food & lifestyle afslankprogramma. Dit komt doordat fruit suikers bevat. Deze suikers dienen in het lichaam als brandstof en in fase 1 willen we dat het lichaam juist de reservebrandstoffen aan gaat spreken. Doordat de brandstoffen in de voeding tot het minimum worden beperkt schakelt het lichaam over op vetverbranding. Vanaf fase 2A komt fruit terug in de voeding.

u

Welke soorten dranken zijn toegestaan tijdens het programma?

Het is belangrijk om voldoende te drinken tijdens het PS. food & lifestyle programma. Naast water zijn de volgende dranken geschikt: groene of zwarte thee zonder suiker en melk(geen fruitthee, zoethoutthee of sterrenmuntthee), bouillon, koffie zonder suiker en melk (max. 3 kopjes per dag), spa rood, cola light en crystal clear (max. 330 ml per dag).

u

Prijs PS. food & lifestyle

Dit is per persoon verschillend en afhankelijk van je startgewicht. Als je wilt starten maak je een afspraak met je PS. food & lifestyle voedingscoach voor een intake die ongeveer een uur in beslag neemt. Je coach overlegt samen met jou welk streefgewicht je wilt bereiken. Een PS. food & lifestyle maaltijd of eetmoment kost ca. €2,64. Heb je vijf producten per dag nodig dan ben je €13,18 per dag en ongeveer €90,- per week kwijt in de eerste fase. Deze producten vervangen voor het grootste deel de voeding die je normaal bij de supermarkt koopt, deze kosten kun je er dus eigenlijk vanaf trekken. Door de grote hoeveelheid eiwit in de PS. food & lifestyle producten behoud je je spiermassa, waardoor je bij het afvallen gewicht in vet verliest en geen spiermassa. De kosten van de wekelijkse begeleiding zijn hierin inbegrepen. In de volgende fasen bouw je het aantal PS. food & lifestyle producten af. Uiteindelijk ga je over naar normale voeding, je coach begeleidt je nog een jaar zodat je leert om je streefgewicht te behouden. Het is namelijk heel erg belangrijk ook in die fase de juiste voeding in te nemen om geen jojo-effect te krijgen. Je start met een starterspakket met daarin 7 dagdoosjes. Het starterspakket kost €159,- en bevat naast 42 producten ook het kookboek ‘Koolhydraatarm genieten’, een shaker en vitamine- en mineralensupplementen.

u

Mag ik PS. food & lifestyle volgen tijdens mijn zwangerschap?

Als je zwanger bent kun je beter geen dieet volgen en dit geldt ook voor PS. food & lifestyle. Je ongeboren kindje heeft alle voedingsstoffen hard nodig om zich te kunnen ontwikkelen. Het is wel verstandig om toegevoegde suikers te vermijden. Dit helpt om niet onnodig veel aan te komen en is ook beter in verband met het voorkomen van zwangerschapsdiabetes.

u

Ik heb een soja allergie, kan ik het PS. food & lifestyle programma volgen?

Soja behoort tot de familie van de peulvruchten. De zaden ofwel de sojabonen zijn het eetbare gedeelte van de plant. Ze zijn vooral rijk aan eiwitten en hebben een hoge biologische waarde waardoor ze een belangrijke voedingsbron zijn. De PS. food & lifestyle producten bestaan voor een groot deel uit soja-eiwit. Als je allergisch bent voor soja is het daarom niet mogelijk om het PS. food & lifestyle afslankprogramma te volgen.

u

Ik heb een koemelkeiwitallergie, kan ik PS. food & lifestyle volgen?

Bijna alle producten van PS. food & lifestyle bevatten melkeiwitten, het is daarom helaas niet mogelijk om PS. food & lifestyle te volgen. Let op, een koemelkeiwitallergie wordt vaak verward met een lactose intolerantie. Hierbij is men niet allergisch voor de eiwitten in melk, maar overgevoelig voor lactose (melksuiker). Meer informatie hierover vind je bij de vraag: Ik heb lactose-intolerantie, kan ik PS. food & lifestyle volgen?

u

Ik heb lactose-intolerantie, kan ik PS. food & lifestyle volgen?

Ja, de meeste mensen met lactose-intolerantie kunnen de producten van PS. food & lifestyle goed verdragen. Lactose is een melksuiker en dit komt slechts in zeer kleine mate voor in de PS. food & lifestyle producten. De hoeveelheid lactose die lactose-intoleranten kunnen verdragen varieert echter van persoon tot persoon. De European Food Safety Authority (EFSA) concludeert daarom dat er geen aan te bevelen hoeveelheid lactose op te stellen valt. Sommige mensen met lactose-intolerantie krijgen al klachten na inname van minder dan 6 gram lactose. Meestal wordt een eenmalige dosis van 12 gram lactose goed verdragen, terwijl een dosis van 24 gram meestal tot symptomen leidt. Het lijkt erop dat veel patiënten 20 tot 24 gram lactose per dag kunnen verdragen, mits ze de inname verspreiden over de dag en consumeren samen met andere voedingsstoffen. De EFSA heeft ook advies uitgebracht over de hoeveelheid lactose bij de erfelijke stofwisselingsziekte galactosemie. Kinderen en volwassenen met galactosemie dienen melk, melkproducten en lactose als ingrediënt zoveel mogelijk te vermijden. Het streven is een totale dagelijkse lactose inname van ongeveer 25 mg/100 kcal.

u

Ik heb coeliakie (glutenintolerantie). Kan ik PS. food & lifestyle volgen?

Ja, dat is mogelijk. Echter is het assortiment wel kleiner, overleg daarom met je coach over de mogelijkheden. Mensen met coeliakie kunnen gluten niet verdragen. Gluten is een eiwit dat voorkomt in granen zoals tarwe, rogge, gerst, spelt en kamut. In Nederland is haver vaak besmet met tarwe en mede hierdoor wordt het vaak niet verdragen door mensen met coeliakie. Gluten veroorzaakt bij mensen met coeliakie een beschadiging van het slijmvlies van de dunne darm. De darmvlokken gaan kapot als deze regelmatig in aanraking komen met gluten. Wanneer dit lang aanhoudt kan de darmwand zo erg beschadigd raken dat er geen darmvlokken meer overblijven. Het oppervlak van de dunne darm is dan glad en klein geworden, waardoor voedingsstoffen minder goed opgenomen kunnen worden. Dit kan leiden tot tekorten aan vitaminen en mineralen, maar ook het gewicht kan afnemen. Het advies is dus altijd te overleggen met jouw coach.

u

Ik heb een glutensensitiviteit (overgevoeligheid). Kan ik PS. food & lifestyle volgen?

Ja, dat kan. Steeds meer mensen blijken een overgevoeligheid te hebben voor gluten. Bij mensen met glutensensitiviteit worden de darmvlokken niet aangetast zoals bij mensen met coeliakie. Er kan bij deze mensen wel een doorlaatbaarheid van de darm ontstaan. Hierdoor kunnen gluten en andere stoffen die er niet horen toch in de bloedbaan terecht komen en een lichte ontstekingsreactie tot gevolg hebben. Bij veel mensen verdwijnen de klachten na het weglaten van gluten uit de voeding. PS. food & lifestyle heeft producten in het assortiment die glutenvrij zijn.

u

Ik heb een vertraagde/versnelde schildklier en krijg hiervoor medicatie, kan ik PS. food & lifestyle volgen?

In principe kan het programma gevolgd worden. Wel moet eerst contact opgenomen worden met je behandelend arts om na te vragen of het PS. food & lifestyle afslankprogramma gevolgd kan worden in combinatie met jouw ziektebeeld en medicatie. De behandelend arts moet ook opvolgen omdat de kans bestaat dat het lichaam door het afvallen beter gaat reageren op de medicijnen. In dit geval moet de hoeveelheid medicatie verlaagd worden. Uit ervaring is gebleken dat men thyrax op een nuchtere maag moet innemen. Dus aan te raden is dat mensen de multivitamine nemen in de loop van de ochtend, wat min 2u na inname van de thyrax is.

u

Ik heb last van jicht, kan ik PS. food & lifestyle volgen?

In principe is onbehandelde jicht een contra-indicatie en betekent dit dus dat je beter niet met het PS. food & lifestyle dieet kan beginnen. Als je onder behandeling bent bij een arts voor je jicht en medicatie gebruikt hiervoor, kun je hem/haar vragen of het mogelijk is toch te beginnen met PS. food & lifestyle.

u

Ik heb een hoge bloeddruk, kan ik PS. food & lifestyle volgen?

Ja, meestal kan dit wel. Afvallen zorgt ervoor dat er minder druk op je bloedvaten staat zodat deze beter kunnen doorstromen. Ook worden de vetten in je lichaam en dus ook in je bloed en bloedvaten minder, zodat er een betere doorstroming is van het bloed. Het lichaam hoeft nu niet meer heel hard te werken om het bloed rond te pompen doordat er minder druk op de bloedvaten staat. Let op: als je medicijnen gebruikt tegen de hoge bloeddruk (antihypertensiva) dan moet je eerst je arts raadplegen. Het kan zijn dat de hoeveelheid medicatie bijgesteld moet worden om te voorkomen dat de bloeddruk te laag wordt.

u

Ik heb diabetes, kan ik PS. food & lifestyle volgen?

Als je diabetes type II hebt, maar geen medicijnen gebruikt, dan kun je direct beginnen met PS. food & lifestyle. Indien je medicatie gebruikt moet er eerst overleg zijn met de diëtist, diabetesverpleegkundige of de huisarts. Deze behandelaar moet toestemming geven en het afslankproces nauwgezet opvolgen. Waarschijnlijk moet de hoeveelheid medicatie snel worden bijgesteld. Voor mensen met diabetes type I heeft PS. food & lifestyle een protocol ontwikkeld. Dit protocol moet strikt opgevolgd worden door de PS. food & lifestyle coach in samenwerking met de behandelaars.

u

Ik ben vegetariër, kan ik PowerSlim volgen?

Nee, dat is niet de bedoeling. Tijdens het programma is de bloedsuikerspiegel zeer stabiel vanwege de afwezigheid van (snelle) suikers. Dit zorgt ervoor dat je geen honger hebt. Op zich is dat fijn. Het is echter wel een absolute must om de aanbevolen hoeveelheid producten in te nemen, omdat je anders te weinig bouwstoffen binnenkrijgt. Hierdoor neemt de spiermassa af en wordt de stofwisseling vertraagd wat uiteindelijk leidt tot het jojo-effect. Neem dus altijd het aantal producten dat je met jouw PS. food & lifestyle coach hebt afgesproken.

u

Ik heb geen honger tijdens het programma, kan ik dan een product minder nemen?

Nee, dat is niet de bedoeling. Tijdens het programma is de bloedsuikerspiegel zeer stabiel vanwege de afwezigheid van (snelle) suikers. Dit zorgt ervoor dat je geen honger hebt. Op zich is dat fijn. Het is echter wel een absolute must om de aanbevolen hoeveelheid producten in te nemen, omdat je anders te weinig bouwstoffen binnenkrijgt. Hierdoor neemt de spiermassa af en wordt de stofwisseling vertraagd wat uiteindelijk leidt tot het jojo-effect. Neem dus altijd het aantal producten dat je met jouw PS. food & lifestyle coach hebt afgesproken.

u

Hoe zit het met de kwaliteit van de PS. food & lifestyle producten?

Om ervoor te zorgen dat PS. food & lifestyle de allerhoogste kwaliteit van haar producten kan garanderen zijn alle PS. food & lifestyle producten uitgebalanceerd samengesteld met behulp van specifieke kennis van een team van levensmiddelentechnologen en diëtisten. De producten bevatten dankzij dit gespecialiseerde team de juiste eiwitten in de juiste hoeveelheden en verhouding. De samenstelling is bijzonder belangrijk om op een gezonde manier af te slanken. Er worden geen grondstoffen uit China gebruikt. De PS. food & lifestyle producten zijn verrijkt met extra mineralen die onmisbaar zijn tijdens het afslankproces. Verder zorgt de toevoeging van een voedingsvezel ervoor dat PS. food & lifestyle de allerhoogste kwaliteit producten kan garanderen. Verzeker jezelf ervan dat je geen kopieën neemt maar dat je de echte PS. food & lifestyle producten gebruikt. Neem bij twijfel contact op met het hoofdkantoor van PS. food & lifestyle.

u

Kan ik PS. food & lifestyle combineren met andere afslankproducten?

Het antwoord is nee. PS. food & lifestyle is een uitgebalanceerd programma waarbij alle producten precies op elkaar afgestemd zijn. Indien het programma niet volledig gevolgd wordt is het effect hiervan weg en zullen ook de resultaten niet positief uitvallen.

u

Kan ik de producten ook online bestellen?

Nee, dit kan niet. Persoonlijke begeleiding is een onmisbaar onderdeel van het PS. food & lifestyle afslankprogramma. Daarom zijn PS. food & lifestyle producten alleen via de gecertificeerde PS. food & lifestyle coaches verkrijgbaar.

u

Waarom blijft mijn huid strak bij PS. food & lifestyle?

PS. food & lifestyle bevat waardevolle aminozuren, dit zijn de bouwstenen voor al onze lichaamsweefsels. Je spierweefsels en huid krijgen hierdoor voldoende bouwstoffen aangeleverd en dit is goed om je huid strak te houden. Bij een crashdieet krijg je deze waardevolle bouwstenen niet of niet in voldoende mate binnen, waardoor je vaak veel loshangend vel overhoudt. De huidelasticiteit verschilt van persoon tot persoon.

“Vind je niet het antwoord dat je zoekt? Neem dan contact met me op en ik help je verder.”

Bel me direct op mijn 06 – 187 250 07

keto-dieet-wat-mag-je-eten

Get Senang

Vestigingsadres

Scherpdeel 28
4703 RJ Roosendaal

Bel of mail

06-543 62 124
info@getsenang.nl

Openingstijden 

Maandag t/m zaterdag 
Alleen op afspraak