Als je voor jezelf eenmaal het besluit hebt genomen dat je wilt afvallen kan het je allemaal niet snel genoeg gaan. De zoektocht naar een afslankprogramma dat bij je past, de ervaringen en advies van vriendinnen of familieleden en je motivatie als je eenmaal kan starten; je hebt die eerste stap toch maar mooi gezet! Het fijne gevoel dat je dan hebt kan alleen maar overtroffen worden door het “yes!-gevoel” dat je krijgt als je merkt dat je die eerste kilootjes kwijt bent en dat je broek al wat losser zit. Als je dan ook weer een broek in een maatje kleiner kan kopen wordt het helemaal leuk, om van de complimenten van mensen om je heen maar te zwijgen! Die stimuleren alleen maar om nog bewuster om te gaan met wat je eet en drinkt.

Maar dan heb je je ideale gewicht bereikt en moet je het weer zelf gaan doen. En hoe doe je dat? Hoe ga je de verleidingen die je dagelijks overal om je heen ziet uit de weg? En hoe ga je om met de moeilijke momenten die we soms hebben? Om die kilootjes er af te houden is een andere leefstijl nodig want je wilt natuurlijk niet dat al die kilo’s er na alle moeite binnen no time weer aan zitten. Gedragsverandering is dus nodig!

Inmiddels weet je welke voedingsmiddelen je beter kan laten staan en welke je met mate kan eten. Maar wat je misschien niet in de gaten hebt is dat je ongemerkt bloot staat aan externe factoren, bij voorbeeld stress, waardoor je andere keuzes maakt dan je normaalgesproken zou doen. Ook de omgeving waar je bent en de mensen om je heen beïnvloeden jouw keuzes. Het is nu eenmaal zo dat zien eten, doet eten. En dat geldt al helemaal als je gezellig met vriendinnen op een terrasje zit. Verleidingen kan je niet altijd ontlopen maar je kan er wel op een andere manier mee omgaan. Het zijn vaak gewoontes die je moet doorbreken en valkuilen die je moet herkennen en dat gaat met kleine stapjes. Blijf hier dus alert op en je zal ontdekken dat de betere keuze maken eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is.
Ga bij voorbeeld niet boodschappen doen als je nog niet gegeten hebt want dan kom je zeker thuis met lekkere maar ongezonde snacks. Al drink je maar een groot glas water voordat je de supermarkt in gaat. Je zal merken dat dit helpt om niet toe te geven aan dat pak koekjes of die reep chocola. Maak vooraf ook altijd een boodschappenlijstje en houd je daar ook aan. Laat de koek- en snoepschappen dus links liggen en gooi wat extra snoeptomaatjes of worteltjes in je mandje. Vergeet niet dat wat je niet in huis hebt, je ook niet in je mond kan steken! En mocht je er toch niet aan ontkomen om eventuele verleidingen in huis te hebben – zoals iets lekkers voor je kids – zorg er dan voor dat ze niet in het zicht liggen maar lekker achterin de kast weggestopt zijn.

Varieer ook voldoende want variatie maakt gezond eten aantrekkelijker en voorkomt dat je naar iets ongezonders pakt. Maak eens zelf een ijsje van kwark en vers fruit of maak een heerlijke groentesoep als je even geen zin hebt in een salade. Wees creatief met de mogelijkheden die er zijn, kijk dus vooral ook op Pinterest voor originele ideeën. Je hoeft het echt niet zelf te verzinnen want hier wordt het je erg makkelijk gemaakt!

Maar naast bewust stil te staan bij je voeding kan je er ook voor kiezen om meer bewegen om je gewicht te behouden. En bewegen heeft natuurlijk ook op je gemoedstoestand een positief effect dus probeer eens om op een leuke manier wat meer beweging in je dag te plannen. Spreek eens wat vaker met een vriendin af om tijdens een wandeling bij te kletsen in plaats van met een wijntje op debank. En misschien kunnen jullie daar een wekelijkse afspraak van maken; misschien had jouw vriendin ook net dat zetje nodig om aan die 10.000 stappen per dag te komen. Of loop een extra rondje met de hond, die zal je daar zeker blij mee maken! Als je dit eenmaal in je leven hebt ingepast, zal je zien dat je je er zelf zoveel beter door gaat voelen; je doorbloeding wordt gestimuleerd, je voelt de stress wegebben en je hoofd is weer lekker leeg!

Realiseer je ook goed dat het tijd kost om gewoontes te doorbreken dus ga bewust om met de moeilijke momenten. Als je gewend bent om ‘s avonds op de bank neer te ploffen en met een koekje of chips je favoriete serie te kijken, maak daar dan eens een stukje pure chocolade of een handje noten van. Je kan toch lekker snaaien maar wel op de gezondere manier en dat met kleine stapjes.
En voor je het weet zit je zo lekker in je vel en straal je zoveel energie en vitaliteit uit dat je gewoon nooit meer terug wilt naar je oude lifestyle!

“Kun jij net als een hele hoop andere vrouwen ook wel een steuntje in de rug gebruiken bij het realiseren van jouw gedragsverandering? Neem dan gewoon eens vrijblijvend contact met me op.”

Bronwin Meesters

PS. food & lifestyle voedingscoach

F.A.Q

u

Hoe zit het met de kwaliteit van de PS. food & lifestyle producten?

Om ervoor te zorgen dat PS. food & lifestyle de allerhoogste kwaliteit van haar producten kan garanderen zijn alle PS. food & lifestyle producten uitgebalanceerd samengesteld met behulp van specifieke kennis van een team van levensmiddelentechnologen en diëtisten. De producten bevatten dankzij dit gespecialiseerde team de juiste eiwitten in de juiste hoeveelheden en verhouding. De samenstelling is bijzonder belangrijk om op een gezonde manier af te slanken. Er worden geen grondstoffen uit China gebruikt. De PS. food & lifestyle producten zijn verrijkt met extra mineralen die onmisbaar zijn tijdens het afslankproces. Verder zorgt de toevoeging van een voedingsvezel ervoor dat PS. food & lifestyle de allerhoogste kwaliteit producten kan garanderen. Verzeker jezelf ervan dat je geen kopieën neemt maar dat je de echte PS. food & lifestyle producten gebruikt. Neem bij twijfel contact op met het hoofdkantoor van PS. food & lifestyle.

u

Kan ik PS. food & lifestyle combineren met andere afslankproducten?

Het antwoord is nee. PS. food & lifestyle is een uitgebalanceerd programma waarbij alle producten precies op elkaar afgestemd zijn. Indien het programma niet volledig gevolgd wordt is het effect hiervan weg en zullen ook de resultaten niet positief uitvallen.

u

Waarom blijft mijn huid strak bij PS. food & lifestyle?

PS. food & lifestyle bevat waardevolle aminozuren, dit zijn de bouwstenen voor al onze lichaamsweefsels. Je spierweefsels en huid krijgen hierdoor voldoende bouwstoffen aangeleverd en dit is goed om je huid strak te houden. Bij een crashdieet krijg je deze waardevolle bouwstenen niet of niet in voldoende mate binnen, waardoor je vaak veel loshangend vel overhoudt. De huidelasticiteit verschilt van persoon tot persoon.

Get Senang

Vestigingsadres

Scherpdeel 28
4703 RJ Roosendaal

Bel of mail

06-543 62 124
info@getsenang.nl

Openingstijden 

Maandag t/m zaterdag 
Alleen op afspraak